Harehund.net

Først av alt må det sies at det er hyggelig at du har tatt turen innom denne sida/bloggen. Sida vil bli oppdatert med hva som skjer i hundesirkuset, men har også et ønske om å kunne fôre bloggen med noen gode og informative artikler som noen kanskje kan finne tips og triks i.

Hvem er det så som skriver?

Interessen er brennende for harehund, og spesielt de hvite og røde med  de lange ørene; Schweizerstøveren.
Navnet er Marianne R. Grønvold, og jeg fikk min første harehund i 2007, så jeg er relativt fersk og uerfaren i dette harehundgamet.
Med min første hund, Keira, var jeg ganske uheldig, og vegen til jakthund ble litt for lang. Hun fikk et hardt møte med en bil 15 mnd gammel, og veien videre ble for lang. Det positive er at jeg lærte veldig mye.
Høsten 2011 ble en opptur da jeg var heldig og fikk overta den på alle måter herlige hunden Kimbekkdalen’s Klinge, som for øvrig er kullsøster til Keira. Klinge er en hund som har lært meg veldig mye, og som går under navnet «morobikkja» – rett og slett fordi hun har gitt meg mye moro og gitt seg noen meritter i løpet av den relativt korte stunden hun har vært hos meg.

Klinge Damekampen
Klinge og Marianne på damekampen 2012

I motsetning til mange andre med en brennende interesse for harehund og harejakt så har jeg ikke fått dette inn fra familie eller venner. Det var først og fremst interessen for schweizerstøveren som tente min interesse, og siden schweizeren er en harehund, måtte jeg også tråkke meg veg til å bli en harejeger.
Fra tidligere har jeg jaktet mye, men mest elg og litt fugl, så jakta og mye av miljøet var ikke fullstendig ukjent. Ei skildring av mitt første elgfall kan for øvrig leses her. Derimot er det tydelig at det ligger mye erfaring og kunnskap bak en god harejeger. Dette er noe jeg savner, og liker godt å være med andre og mer erfarne jegere og hundeførere i skogen noen ganger om høsten. De første 5 årene jeg hadde harehund kunne jeg totalt telle på en hånd hvor mange ganger jeg hadde hatt med meg, eller vært med folk i skogen. Det vil si at jeg måtte lære sammen med hunden, når det var vanskelig å få vært med andre til skogs.

Harehund opptar det meste av fritida mi, og foruten egne hunder har jeg snart fullført fire år som leder i Hedmark Harehundklubb og er kasserer i schweizerringen. Videre brukes fritida til jaktskyting og moro i Vang jakt- og fiskeforening, hvor jeg har noen utvalgsroller og er rifleinstruktør – som for øvrig er «mitt» område i jentesatsinga i Vang JFF.

Schweizerstøveren er en jakthund, og har sin hovedoppgave i skogen. Jeg stiller også mye på utstillinger, da jeg synes dette er en artig bonus til jakta og klingende schweizerlos i skogen.
Avl og oppdrett er også noe som fascinerer meg, og første kullet i mitt oppdrett ble født i mai 2012.

477391_10151613306120726_1158829587_o
Lydia på sin andre utstilling på Jaren i mai 2013, hvor hun ble BIR etter å ha slått sin mor, Kimbekkdalen’s Klinge I I.

Lydia EDS3
NV’13 NJV’13 Lydia ble 3 år gammel også Europeisk vinner 2015.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress