Ni nydelige små!

25. Juni kom Lydias valper til verden – 7 tisper og 2 hanner, alle sterke og fine!Som vanlig gikk ikke alt etter planen i Klingelia. Lydia så ut til å være i god form, foruten å være tung, men på ettermiddagen dag 57 i drektigheten oppdaget jeg grønn utflod. I denne sammenheng er dette en indikasjon på morkakeløsning og er ikke noe godt tegn. Vi kontaktet Mjøsvakta og dro til Brumunddal Dyreklinikk som hadde veterinærvakt på Hedemarken.  Vi kom inn og tok en kjapp kikk på Lydia med ultralyd, før vi ble sendt hjem for observasjon.

Natta forløp rolig, men det kom stadig litt mere grønnlig «gørr», dog aldri store mengder. Det var ingen god magefølelse jeg hadde, og fredag morgen sto våre faste veterinærer på Vetsentrum klare for å ta oss imot. Vi startet med en ultralyd og så at alt så bra ut med valpene. Så lenge hjertefrekvensen hos valpene ligger høyere enn tispas hjertefrekvens blir det normalt ikke utført keisersnitt så tidlig. Fredag morgen og fredag ettermiddag så alt normalt ut. Fredag kveld så vi at hjertefrekvensen hos én valp, den som lå bakerst, var litt lavere, men da viste også Lydia tegn på at fødselen skulle starte om ikke altfor lenge.  Veterinærklinikken ligger under 10 minutters kjøring unna, så vi dro på nytt hjem og fulgte med og håpet på at valpingen ville starte i løpet av natta. Men det kom ingen valper. Lørdag morgen dro vi på nytt ned på klinikken, og nå så fort at hjertefrekvensen hos flere valper var noe lavere enn kvelden før.
Keisersnitt ble utveien, for å verne om tispa og valpenes liv.

Veterinær Lars, som var kirurgisk bakvakt, ble gjort kall på, i tillegg til to dyrepleiere, og snart var vi klare. Lydia ble barbert, vasket og sedert før vi bar henne inn på operasjonsstua. Lydia lå fint under narkosen og var i de beste hender med veterinær Lars og dyrepleier Jeanett våkende over seg. Fra første til siste valp var forløst gikk det under 5 minutter, og vi som tok imot valpene hadde noen veldig travle minutter med å tørke, gnu og få liv i valpene. Og sannelig begynte de en etter en å pipe.

Lydia på operasjonsbordetLydia på operasjonsbordet

Keisersnitt
Valpene er snart ute

7 tisper og 2 hanner, alle sterke, fine og velskapte så dagens lys 25. juni.  Lydia viste svært fort et fantastisk morsinstinkt, og vasket  og tok hånd om valpene så fort hun var våken.

Våken etter keisersnitt
Våken, dog trøtt og sliten. Morsinstinktet på topp!

Det var utrolig godt å vite at Lydia var i de aller beste hender på Vetsentrum, når ting ikke skulle gå helt etter planen.
TUSEN TAKK, dere er suverene!

Endelig hjemmeEndelig hjemme igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *