Europeisk vinnerutstilling 2015

I helga 4. til 6. september ble European dog Lydia EDS3show for første gang arrangert i Norge. Dette fant sted på Norges Varemesse på Lillestrøm. Det ble en flott dag og opplevelse!

Allerede sent i vinter gikk den første påmeldingsfristen ut. Ved den andres utløp hadde jeg tatt sjansen og meldt på Lydia. Det var et absolutt ugunstig tidspunkt for en storutstilling for jakthunden, men dette skjer ikke hvert år, for å si det sånn.

Til den offisielle europautstillingen var det påmeldt 11.214 hunder.  Av disse var det kun påmeldt en schweizerstøver, en luzernerstøver og en bernerstøver. Dommeren for luzerner og Schweizer var Barbara Muller fra rasens hjemland, Sveits.

Med litt spenning i kroppen entret Lydia og jeg ring 34 som ekvipasje nummer tre for dagen. Dommeren visste godt hvilken rase hun så etter, og etter en kjapp kikk på tenner, ører og det blide vesnet Lydia og to runder rundt i ringen, nikket dommeren til ringsekretæren, som strakk det røde kortet i været. Det betydde Excellent premiegrad og Lydia ble også best i rase. Med best i rase, eller best of breed som det het denne helgen, ble hun også europeisk vinner 2015. Hun fikk også sitt tredje og siste cacib! Kjempemoro!

Lydia EDS3 Lydia etter en lang dag på stor-utstilling

Lydia EDS ofisielt bilde
NKKs offisielle BIR-bilde

Det var spesielt moro at dommeren likte Lydia så godt. Den typiske schweizerstøveren i Sveits ser noe annerledes ut enn den typiske schweizerstøveren i Norge. I Sveits er de gjerne mere kvadratiske i kroppen, mens i Norge ser vi de rektangulære hundene.

09.10 var vi godt og vel ute av ringen igjen, og nå var det bare den lange dagen å vente til finaleringen og kåringen av best i gruppe. Hensikten med å stille der kan man jo undres over; med raser hvor vi avler jakt foran eksteriør har vi lite å stille opp med mot raser som i aller største grad prioriterer eksteriør. Utrolig mye flotte hunder, så det var uansett fantastisk moro å være med på.

Lydia EDSLydia i oppsamlingsringen. Foto: Tommi Yrjänä
Lydia EDS2
Lydia i finaleringen. Foto: Tommi Yrjänä

Jeg fikk også gjort et minnerikt bekjentskap. For første gang fikk jeg hilse på en bernerstøver. Jeg har alltid vært fascinert av bernerstøveren, men å se denne nydelige Kyösti til Tommi Yrjänä og Jaana Laine fra Finland var veldig moro. En utrolig flott hund som jeg likte veldig godt. Er han ikke lekker?

Kyösti offisielt bilde
«Kyösti», Décent Dauphin Bohemia Hill
ble best i rase og Europavinner 2015.
Foto: NKK, Lillemor Böös

I denne videoen ser dere mye av det som skjedde i den store ringen på EDS denne dagen. Spoler du fram til ca. 06.09.00 i filen kan du se alle BIR-hundene i gruppe 6 i finalen:

European dogshow var et fantastisk flott arrangement, og utrolig moro å ha vært en del av det – og det er verdt å være stolt over Norsk kennelklub som arrangør!

Alle resultatene fra European dogshow 2015 finner du her.

Nå er det bare noen få dager til jakta er i gang igjen, så nå er det oppladning før det braker løs igjen.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *